Blu-ray nieuws

TDK heeft een nieuwe schijf gelanceerd. De magneto-optische Blu-Ray-schijf heeft ondersteuning voor brandsnelheden tot 6x. Hiermee realiseert TDK een nieuw record.

Men is in den beginne eerst bezig geweest om veel opslag op de nieuwe opslagmethode te krijgen. Nu dat afgerond is, is er gefocust op de brandsnelheden. De TDK-schijf ondersteunt snelheden tot 216 megabit, wat in de praktijk betekent dat er zeventien minuten nodig is om vijfentwintig gigabyte vol te schrijven.

TDK heeft tevens besloten een nieuwe beveiligingsmethode aan de schijfjes toe te voegen. Deze moet ervoor zorgen dat de schijf langer meegaat en draagt de naam DURABIS2.

Jean-Paul Eekhout van TDK Life on Record: “Vanaf dag één hebben we met onze neus vooraan gestaan op de Blu-Ray-markt en risico’s genomen. Met de opkomst van hoge resoluties, verwachten klanten professionele media met hoge capaciteit en groot gebruiksgemak. De ervaringen met Blu-Ray moeten op alle vlakken buitengewoon goed zijn. Door nu de opslagtijd met een kwart terug te dringen, maken de Blu-Ray-schijfjes van TDK Life on Record die ervaring steeds beter.”

De adviesprijs van TDK Life on Record 6x Blu-Ray 25GB bedraagt 17,99 euro. De adviesprijs voor de 50GB-variant bedraagt 44,99 euro. De eerste schijven zijn beschikbaar in de herfst van 2008.

eKudos Plaats op eKudos Nu Jij Plaats op Nu Jij

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © Blu-ray nieuws. All rights reserved.